Evenementen

Bedrijfsbezoek Bayens
24 oktober 2023

Op 24 oktober waren we te gast bij een van onze leden,
Bayens Mechanisatie aan het Innovatiepark in Oosterhout.
MKB was goed vertegenwoordigd met 26 leden!
Om 18.00 uur is de inloop met een heerlijk broodje en om 18.45 uur start de presentatie door Mark Bayens.

Mark vertelt op een bevlogen manier over de lange historie van het familiebedrijf Bayens Mechanisatie. Halverwege de 19e eeuw is het bedrijf als smid gestart aan de Herweg en verleent hij hand- en spandiensten aan de boeren in de omgeving.
Het bedrijf gaat steeds over van vader op zoon en groeit enorm. Het is inmiddels een groot bedrijf dat handelt in traktoren en landbouwmachines.  Firma Bayens is altijd met de tijd meegegaan en eind jaren 90 verrijzen de eerste plannen om te gaan verhuizen naar Weststad. 
Op de nieuwe locatie is het bedrijf uitgegroeid en richt zich niet meer alleen op  landbouwmechanisatie, maar ook op grondverzet, tuin en park en industrie. 

Na de presentatie krijgen we een boeiende rondleiding en sluiten we de indrukwekkende avond af met een gezellige borrel en hapjes.

We bedankten firma Bayens voor hun gastvrije ontvangst en we kunnen we terugzien op een interessante, gezellige netwerkavond.

Verslag Eat & Meet
van 
27 september 2023

Op 27 september vond de populaire Eat & Meet avond van MKB Oosterhout plaats.Veel van onze leden en ook 9 introducées hebben hieraan deelgenomen.
Na een welkomstwoord van onze voorzitter Radha Mohabir, werd het gezelschap in 3 groepen verdeeld en naar de 3 deelnemende restaurants geleid.
Rondom het nuttigen van de gerechten konden de leden en introducées zich voorstellen en elkaar vertellen over o.a. hun bedrijfsactiviteiten. Na iedere gang werd gewisseld van restaurant en samenstelling van de tafelgenoten, zodat er met veel verschillende mensen gesproken kon worden.

Onze complimenten voor de deelnemende restaurants Eetbar MarktzichtLa Cantina en El Toro Negro.
De gerechten waren allemaal van een uitstekende kwaliteit en werden goed getimed en vlot opgediend.
We hebben deze avond feestelijk afgesloten bij Café De Apotheek.

MKB Oosterhout kijkt terug op een zeer gezellige en geslaagde avond!

Verslag Jubileum 23 juni 2023

Van uitstel kwam geen afstel.

Een paar jaar geleden gooide Corona roet in het eten om het 30-jarig bestaan van MKB Oosterhout goed te vieren. We wilden het echter niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom hebben we besloten om nu ons 33 1/3 jubileum te vieren.

We waren te gast bij ’t Klosterke in Den Hout. Zo dichtbij en zo’n verrassend leuke locatie met een prachtig terras met overkapping achter het fraaie pand. De weergoden waren ons goed gezind, het was een heerlijke zomeravond. Waar de mensen van ’t Klosterke zorgden voor voldoende lekkere drankjes, hadden de mensen van Vermeulen Catering hun best gedaan op heerlijk eten in de vorm van een diversiteit van kleine gerechtjes.

In random samengestelde teams barstte de stijd los tijdens de pubquiz met als beloning voor de top 3 heerlijke kaneelstokken van Holland Foodz. Toen het wat begon te schemeren pakte de DJ de regie over en hij kreeg een groot deel van de aanwezigen lekker aan het dansen.

Voldaan keerde iedereen aan het eind van de avond huiswaarts en wij als bestuur waren zeker ook heel tevreden.
Dank aan alle leden en oud-leden die erbij waren en een bijzonder woord van dank aan wethouder Dees Melsen voor zijn aanwezigheid.

Foto's van Hans keur en leden 

Verslag Netwerk rondvaart door de Biesbosch
met de nieuwste aanwinst van de Zilvermeeuw,
de duurzame, elektrische Z9 - van 
10 Mei 2023

Op 10 mei 2023 heeft MKB regio Oosterhout weer een succesvolle netwerk activiteit georganiseerd, samen met de ondernemersverenigingen VOG, BCA, BND en Vecoo.
Met totaal 185 ondernemers van de 5 ondernemersverenigingen hebben wij vanaf de zilvermeeuwsteiger in Drimmelen een rondvaart gemaakt op de nieuwste aanwinst van de Zilvermeeuw-familie: de duurzame, elektrische Z9. De sfeer tijdens de rondvaart was informeel een gezellig. Er was volop gelegenheid om bij te praten en te netwerken en we hebben kunnen we genieten van een uitstekend walking dinner. Met musicale omlijsting door een DJ en uitzicht op het mooie natuurgebied van de Biesbosch. Ook was gezorgd voor luxe vervoer naar Drimmelen en terug.Bedankt Adriaan Schuller voor de gastvrijheid en goede zorgen. Het is een ontzettend mooie boot en alles was tot in de puntjes verzorgd. Dank ook aan de andere ondernemersverenigingen voor deze prettige samenwerking. En Joeri van den Kieboom voor de foto's
Wat ons betreft is het voor herhaling vatbaar!

MKB actief! Padel & Wandelen
18 April 2023

Op dinsdag 18 april waren de weergoden ons goed gezind voor een avondje sportief bezig zijn! We werden erg gastvrij ontvangen bij tennis- en padelvereniging Stijdo in Oosterhout. Vermeulen Catering had gezorgd, dat er bij aankomst voor iedereen direct wat te eten was om een bodem te leggen voor de activiteiten. Daarna was het tijd om in actie te komen met padellen en wandelen.
Lisette Martens van Wandel+ Lisette heeft een groepje meegenomen door de wijk en de polder rondom het sportpark, waarbij ze met verassende oefeningen de groep een complete work-out heeft gegeven.
Padel Only nam ondertussen een mooie groep deelnemers mee in de basisbeginselen van het zeer populaire padel. Dat deze sport niet voor niets zo snel groeit bleek na afloop wel, want iedereen was erg enthousiast. Na afloop van de clinics was er dus genoeg over na te praten met nog een goede pastamaaltijd en een welverdiend drankje. Veel leden gaven ook aan dat het erg leuk was de andere leden te leren kennen tijdens een sportieve activiteit aangezien je dan mensen toch ook weer anders leert kennen.
We houden dit er dan ook zeker in!

Algemene Ledenvergadering MKB regio Oosterhout
28 Maart 2023 - bij IC10!

Voor de Ledenvergadering waren we dit jaar uitgenodigd bij IC10 in hun prachtige pand te Made! 
Het was een geslaagde avond waarbij we naast de nodige financiële inzichten terugkeken op een geslaagd afgelopen jaar.
Doordat we hogere kosten hebben gemaakt en ook komend jaar de kosten zullen stijgen in verband met de inflatie denkt het bestuur na over contributieverhoging. Tevens wordt nagedacht over differentiatie van lidmaatschap.
Toch voor dit jaar nog geen wijzigingen in lidmaatschappen of contributie.

Na de ALV worden de introducees toegelaten en geven Pim Meesters van IC10 en Paul Benschop van Geerts een lezing over cyberveiligheid en de mogelijkheid voor ondernemers om zich hiertegen te verzekeren.

Al met al een zeer geslaagde avond waarbij we hebben geleerd hoe we ons kunnen beveiligen tegen cybercriminaliteit en kennis mochten maken met de introducees.

Pauline Buth van Colorbomb
Patrick van Vugt van Three P Coffee
en Antoine van Meggelen van Fortune Coffee

Nieuwjaarsborrel MKB regio Oosterhout
26 januari 2023
Woods!

Het verenigingsjaar 2023 zijn we goed begonnen met een mooie bijeenkomst bij een van onze leden: Brasserie Woods. 

Zoals onze voorzitter in haar nieuwjaarstoespraak heeft aangehaald, wordt 2023 een bijzonder jaar voor onze vereniging: een jubileumjaar! Daarbij horen mooie evenementen. Let dus op de berichtgeving! 

Jubileumevenement
Aan onze leden is gevraagd om te helpen bij de organisatie van een jubileumevenement. Enkele leden hebben zich al aangemeld voor de organisatie en er zijn goede ideeën besproken. Als u betrokken wil zijn bij de organisatie van dit jubileumevenement, dan kunt u zich aanmelden via secretaris@mkboosterhout.nl.

 Onze vereniging is ook weer twee leden rijker: Malu Verwijmeren (Periglass by Peridesign) en Bernardine De Laat (o.a. Hip en Sfeervol Wonen). Zij hebben zich hebben tijdens de bijeenkomst voorgesteld.

WALKING DINNER - 16 december 2022

Na lang wikken en wegen hadden we besloten om het evenement een week op te schuiven in verband met de kwartfinale van het Nederlands elftal.

Gelukkig hebben we flexibele leden en mochten we een mooie groep ontvangen bij De Kloek. 
Na jaren een bouwval te zijn geweest staat daar nu een hele mooie flexibel in te delen horecagelegenheid voor evenementen.
Het zal hier komend jaar ook zeker weer gezellig carnaval vieren zijn. Ook culinair staan ze hun mannetje wat ook niet gek is aangezien de eigenaren ook een cateringbedrijf en een uitzendbureau voor horecapersoneel hebben. Leuke was ook dat eigenaar Frank van Gurp iedereen persoonlijk welkom heette.

De gasten hebben heerlijk gegeten van onder andere een stoofpotje, bereiding van zalm, gamba’s en een chocolademousse. Er ontstonden leuke en mooie gesprekken, waardoor de avond voorbij vloog. Alles bij elkaar was het een waardige afsluiting van 2022.
In 2023 gaan we proberen het aantal leden verder te laten groeien en weer veel leuke bijeenkomsten te organiseren.

Tot volgend jaar.

DAG VAN DE ONDERNEMERONTBIJTEN met BURGEMEESTER & WETHOUDERS van OOSTERHOUT
18 november 2022

Vanmorgen hebben wij als MKB regio Oosterhout een Politiek Ontbijt georganiseerd in het gemeentehuis te Oosterhout.

Samen met onze leden en de leden van OZO hebben wij kennisgemaakt met de Burgemeester en de verschillende wethouders. 

Er werd met elkaar gesproken over wat er leeft onder de ondernemers in regio Oosterhout, over maatschappelijke ontwikkelingen en welke rol de gemeente daarin heeft of kan hebben. We hebben het gesprek gevoerd over wat we met samenwerken op diverse vlakken kunnen bereiken. Dit alles onder het genot van een goed verzorgd ontbijtbuffet. 

Het was een geslaagd informeel evenement, waar zowel de gemeente als de ondernemer bevindingen hebben kunnen delen en waar goed naar elkaar geluisterd werd. Via verschillende kanalen kregen we het signaal dat men dit informele evenement met B&W Oosterhout graag vaker ziet terugkeren op de agenda.

Hartelijk dank aan de Burgemeester & Wethouders en alle deelnemers voor hun aanwezigheid en inbreng. 

Met dank aan Ralph de Jong voor de foto's

19 OKTOBER 2022 AVOND VERZORGD DOOR ONZE SPONSOREN. ESJ en RIJPPAERT & PEETERS ADVOCATEN 

Onze hersenen zijn weer gekraakt tijdens deze quiz avond.
Om hoog te scoren moesten de leden naast kennis over ondernemersvraagstukken, ook over snelheid van handelen beschikken. Kortom een interactieve en leerzame avond onder genot van een hapje en een drankje, waarbij Ad van Ginneken met de eer ging strijken. Voor Ad was het al een feestelijke avond, want hij ontving namens het bestuur ook felicitaties voor het behalen van de Groene Pluim. Ad, nogmaals proficiat met deze mooie prestaties! En dank aan de sponsoren voor deze geslaagde avond.

Hans Keur weer bedankt voor de foto's