Evenementen

WALKING DINNER - 16 december 2022

Na lang wikken en wegen hadden we besloten om het evenement een week op te schuiven in verband met de kwartfinale van het Nederlands elftal.

Gelukkig hebben we flexibele leden en mochten we een mooie groep ontvangen bij De Kloek. 
Na jaren een bouwval te zijn geweest staat daar nu een hele mooie flexibel in te delen horecagelegenheid voor evenementen.
Het zal hier komend jaar ook zeker weer gezellig carnaval vieren zijn. Ook culinair staan ze hun mannetje wat ook niet gek is aangezien de eigenaren ook een cateringbedrijf en een uitzendbureau voor horecapersoneel hebben. Leuke was ook dat eigenaar Frank van Gurp iedereen persoonlijk welkom heette.

De gasten hebben heerlijk gegeten van onder andere een stoofpotje, bereiding van zalm, gamba’s en een chocolademousse. Er ontstonden leuke en mooie gesprekken, waardoor de avond voorbij vloog. Alles bij elkaar was het een waardige afsluiting van 2022.
In 2023 gaan we proberen het aantal leden verder te laten groeien en weer veel leuke bijeenkomsten te organiseren.

Tot volgend jaar.

DAG VAN DE ONDERNEMERONTBIJTEN met BURGEMEESTER & WETHOUDERS van OOSTERHOUT
18 november 2022

Vanmorgen hebben wij als MKB regio Oosterhout een Politiek Ontbijt georganiseerd in het gemeentehuis te Oosterhout.

Samen met onze leden en de leden van OZO hebben wij kennisgemaakt met de Burgemeester en de verschillende wethouders. 

Er werd met elkaar gesproken over wat er leeft onder de ondernemers in regio Oosterhout, over maatschappelijke ontwikkelingen en welke rol de gemeente daarin heeft of kan hebben. We hebben het gesprek gevoerd over wat we met samenwerken op diverse vlakken kunnen bereiken. Dit alles onder het genot van een goed verzorgd ontbijtbuffet. 

Het was een geslaagd informeel evenement, waar zowel de gemeente als de ondernemer bevindingen hebben kunnen delen en waar goed naar elkaar geluisterd werd. Via verschillende kanalen kregen we het signaal dat men dit informele evenement met B&W Oosterhout graag vaker ziet terugkeren op de agenda.

Hartelijk dank aan de Burgemeester & Wethouders en alle deelnemers voor hun aanwezigheid en inbreng. 

Met dank aan Ralph de Jong voor de foto's

19 OKTOBER 2022 AVOND VERZORGD DOOR ONZE SPONSOREN. ESJ en RIJPPAERT & PEETERS ADVOCATEN 

Onze hersenen zijn weer gekraakt tijdens deze quiz avond.
Om hoog te scoren moesten de leden naast kennis over ondernemersvraagstukken, ook over snelheid van handelen beschikken. Kortom een interactieve en leerzame avond onder genot van een hapje en een drankje, waarbij Ad van Ginneken met de eer ging strijken. Voor Ad was het al een feestelijke avond, want hij ontving namens het bestuur ook felicitaties voor het behalen van de Groene Pluim. Ad, nogmaals proficiat met deze mooie prestaties! En dank aan de sponsoren voor deze geslaagde avond.

Hans Keur weer bedankt voor de foto's 

EAT & MEET  22 SEPTEMBER 2022

Afgelopen Donderdag 22 september was het weer goed toeven tijdens onze jaarlijkst Eat & Meet.

Er waren weer 3 Oosterhoutse restaurants uitgezocht waar de leden ongedwongen zich te goed konden doen en elkaar beter leerde kennen. Per gang werd er weer gewisseld van restaurant zodat je elke keer met iemand anders aan tafel zat en kennismaakte met een ander restaurant. De grote culinaire verassing voor veel leden was de deelname van het Sirische restaurant Smikkelen & Smullen op de Heuvel, waar we kennis maakte met de Sirische keuken. De andere restaurants die mee deden waren Eeterij D'n Bal  aan de Bakkerstraat en Chefs op de Markt. Een evenement wat we in ere houden.
Met dank aan Hans Keur voor de foto's

JEU DE BOULES BIJ LE COCHONNET TE OOSTERHOUT 29 juni 2022

Woensdag 29 juni 2022 waren we met een mooi gezelschap van zeker 30 MKB Oosterhout leden te gast bij Jeu de Boules Vereniging Le Cochonnet in Oosterhout.
Zij zitten op een prachtige locatie op recreatieoord de Warande.
Na een korte introductie werd er door de leden fanatiek het mooie spelletje jeu de boules gespeeld. Er was zowel een prijs voor de winnaar als een aanmoedigingsprijs in de vorm van heerlijke fles bubbel verzorgd door MKB lid VinoPura. Daarna hebben we met nog een aantal late instromers erbij de avond voortgezet met een heerlijke BBQ verzorgd door MKB lid Vermeulen Catering.

Zowel de aanwezige leden als het bestuur kijkt terug op een heel geslaagd evenement. Het is altijd leuk om actief zijn met mede-ondernemers. Zo mochten we ook Coen Halters van KEK Promotionele Producten verwelkomen als gast.
Wil je er ook eens bij zijn, laat het ons dan zeker weten. 

CREATIEVE WORKSHOP  11 mei 2022

Afgelopen woensdag 11 mei mochten we als MKB leden genieten van een workshop avond verzorgd door Maarten de Bruin in Theater De Schelleboom.

Maarten vertelde in anderhalf uur over zijn bedrijf Begrijphet.nu en waarom het gebruik van illustraties zo belangrijk is voor een ondernemer.Ook gingen we als leden zelf aan de slag met een karikatuur en leerde we vooral waarnemen. Dit zorgde voor nogal wat hilariteit. Vervolgens vertelde Maarten over zijn online academie en Zakelijk tekenen en hoe je dit kan toepassen in je onderneming.Als verrassing werd er nog een Karikatuur verloot en Hans Keur was de gelukkige.
Na afloop kregen we een rondleiding en hoorde we de geschiedenis van dit toch wel bijzondere Theater.
Kortom het was weer een geslaagd evenement.
Met dank aan Hans Keur voor de foto's

ETEN BIJ MERLIJN 29 april 2022

Gezellig met de andere leden en partner eten bij Bistro Merlijn. Eindelijk mocht het weer!

Wat hebben we een gezellige avond gehad bij Bistro Merlijn en wat een mooi verhaal van Bas, hoe hij als horeca ondernemer de coronatijd is doorgekomen. We konden onder het genot van de heerlijkste gerechtjes weer eens gezellig als van ouds onder elkaar zijn en we merkte dat ons dit goed deed en vraagt om vervolg.

Algemene Leden Vergadering
15 maart 2022

15 maart waren we als MKB Oosterhout voor onze ALV te gast bij Robbe financiële raadgevers
Tijdens de Algemene Leden Vergadering werden onze nieuwe bestuursleden voorgesteld.
Maarten de Bruin (communicatie)
Ralph de Jong (ledencontacten, ledenwerving)
Joop van der Avoird (algemene zaken).
Ook namen we afscheid van aftredend bestuurslid:
Renate de Bats die voorheen de communicatie deed.

Na afloop van de ALV waren ook de genodigde welkom en kregen we een rondleiding door het pand van Robbe financiële raadgevers en vertelde Paul Robbe over het 50 jarig bestaan van dit prachtige familiebedrijf.
Het was fijn om na een lange periode elkaar weer eens live te ontmoeten.
We danken de familie Robbe voor hun gastvrijheid en de naborrel.