Evenementen

MKB actief! Padel & Wandelen
18 April 2023

Op dinsdag 18 april waren de weergoden ons goed gezind voor een avondje sportief bezig zijn! We werden erg gastvrij ontvangen bij tennis- en padelvereniging Stijdo in Oosterhout. Vermeulen Catering had gezorgd, dat er bij aankomst voor iedereen direct wat te eten was om een bodem te leggen voor de activiteiten. Daarna was het tijd om in actie te komen met padellen en wandelen.
Lisette Martens van Wandel+ Lisette heeft een groepje meegenomen door de wijk en de polder rondom het sportpark, waarbij ze met verassende oefeningen de groep een complete work-out heeft gegeven.
Padel Only nam ondertussen een mooie groep deelnemers mee in de basisbeginselen van het zeer populaire padel. Dat deze sport niet voor niets zo snel groeit bleek na afloop wel, want iedereen was erg enthousiast. Na afloop van de clinics was er dus genoeg over na te praten met nog een goede pastamaaltijd en een welverdiend drankje. Veel leden gaven ook aan dat het erg leuk was de andere leden te leren kennen tijdens een sportieve activiteit aangezien je dan mensen toch ook weer anders leert kennen.
We houden dit er dan ook zeker in!

Algemene Ledenvergadering MKB regio Oosterhout
28 Maart 2023 - bij IC10!

Voor de Ledenvergadering waren we dit jaar uitgenodigd bij IC10 in hun prachtige pand te Made! 
Het was een geslaagde avond waarbij we naast de nodige financiële inzichten terugkeken op een geslaagd afgelopen jaar.
Doordat we hogere kosten hebben gemaakt en ook komend jaar de kosten zullen stijgen in verband met de inflatie denkt het bestuur na over contributieverhoging. Tevens wordt nagedacht over differentiatie van lidmaatschap.
Toch voor dit jaar nog geen wijzigingen in lidmaatschappen of contributie.

Na de ALV worden de introducees toegelaten en geven Pim Meesters van IC10 en Paul Benschop van Geerts een lezing over cyberveiligheid en de mogelijkheid voor ondernemers om zich hiertegen te verzekeren.

Al met al een zeer geslaagde avond waarbij we hebben geleerd hoe we ons kunnen beveiligen tegen cybercriminaliteit en kennis mochten maken met de introducees.

Pauline Buth van Colorbomb
Patrick van Vugt van Three P Coffee
en Antoine van Meggelen van Fortune Coffee

Nieuwjaarsborrel MKB regio Oosterhout
26 januari 2023
Woods!

Het verenigingsjaar 2023 zijn we goed begonnen met een mooie bijeenkomst bij een van onze leden: Brasserie Woods. 

Zoals onze voorzitter in haar nieuwjaarstoespraak heeft aangehaald, wordt 2023 een bijzonder jaar voor onze vereniging: een jubileumjaar! Daarbij horen mooie evenementen. Let dus op de berichtgeving! 

Jubileumevenement
Aan onze leden is gevraagd om te helpen bij de organisatie van een jubileumevenement. Enkele leden hebben zich al aangemeld voor de organisatie en er zijn goede ideeën besproken. Als u betrokken wil zijn bij de organisatie van dit jubileumevenement, dan kunt u zich aanmelden via secretaris@mkboosterhout.nl.

 Onze vereniging is ook weer twee leden rijker: Malu Verwijmeren (Periglass by Peridesign) en Bernardine De Laat (o.a. Hip en Sfeervol Wonen). Zij hebben zich hebben tijdens de bijeenkomst voorgesteld.

WALKING DINNER - 16 december 2022

Na lang wikken en wegen hadden we besloten om het evenement een week op te schuiven in verband met de kwartfinale van het Nederlands elftal.

Gelukkig hebben we flexibele leden en mochten we een mooie groep ontvangen bij De Kloek. 
Na jaren een bouwval te zijn geweest staat daar nu een hele mooie flexibel in te delen horecagelegenheid voor evenementen.
Het zal hier komend jaar ook zeker weer gezellig carnaval vieren zijn. Ook culinair staan ze hun mannetje wat ook niet gek is aangezien de eigenaren ook een cateringbedrijf en een uitzendbureau voor horecapersoneel hebben. Leuke was ook dat eigenaar Frank van Gurp iedereen persoonlijk welkom heette.

De gasten hebben heerlijk gegeten van onder andere een stoofpotje, bereiding van zalm, gamba’s en een chocolademousse. Er ontstonden leuke en mooie gesprekken, waardoor de avond voorbij vloog. Alles bij elkaar was het een waardige afsluiting van 2022.
In 2023 gaan we proberen het aantal leden verder te laten groeien en weer veel leuke bijeenkomsten te organiseren.

Tot volgend jaar.

DAG VAN DE ONDERNEMERONTBIJTEN met BURGEMEESTER & WETHOUDERS van OOSTERHOUT
18 november 2022

Vanmorgen hebben wij als MKB regio Oosterhout een Politiek Ontbijt georganiseerd in het gemeentehuis te Oosterhout.

Samen met onze leden en de leden van OZO hebben wij kennisgemaakt met de Burgemeester en de verschillende wethouders. 

Er werd met elkaar gesproken over wat er leeft onder de ondernemers in regio Oosterhout, over maatschappelijke ontwikkelingen en welke rol de gemeente daarin heeft of kan hebben. We hebben het gesprek gevoerd over wat we met samenwerken op diverse vlakken kunnen bereiken. Dit alles onder het genot van een goed verzorgd ontbijtbuffet. 

Het was een geslaagd informeel evenement, waar zowel de gemeente als de ondernemer bevindingen hebben kunnen delen en waar goed naar elkaar geluisterd werd. Via verschillende kanalen kregen we het signaal dat men dit informele evenement met B&W Oosterhout graag vaker ziet terugkeren op de agenda.

Hartelijk dank aan de Burgemeester & Wethouders en alle deelnemers voor hun aanwezigheid en inbreng. 

Met dank aan Ralph de Jong voor de foto's

19 OKTOBER 2022 AVOND VERZORGD DOOR ONZE SPONSOREN. ESJ en RIJPPAERT & PEETERS ADVOCATEN 

Onze hersenen zijn weer gekraakt tijdens deze quiz avond.
Om hoog te scoren moesten de leden naast kennis over ondernemersvraagstukken, ook over snelheid van handelen beschikken. Kortom een interactieve en leerzame avond onder genot van een hapje en een drankje, waarbij Ad van Ginneken met de eer ging strijken. Voor Ad was het al een feestelijke avond, want hij ontving namens het bestuur ook felicitaties voor het behalen van de Groene Pluim. Ad, nogmaals proficiat met deze mooie prestaties! En dank aan de sponsoren voor deze geslaagde avond.

Hans Keur weer bedankt voor de foto's 

EAT & MEET  22 SEPTEMBER 2022

Afgelopen Donderdag 22 september was het weer goed toeven tijdens onze jaarlijkst Eat & Meet.

Er waren weer 3 Oosterhoutse restaurants uitgezocht waar de leden ongedwongen zich te goed konden doen en elkaar beter leerde kennen. Per gang werd er weer gewisseld van restaurant zodat je elke keer met iemand anders aan tafel zat en kennismaakte met een ander restaurant. De grote culinaire verassing voor veel leden was de deelname van het Sirische restaurant Smikkelen & Smullen op de Heuvel, waar we kennis maakte met de Sirische keuken. De andere restaurants die mee deden waren Eeterij D'n Bal  aan de Bakkerstraat en Chefs op de Markt. Een evenement wat we in ere houden.
Met dank aan Hans Keur voor de foto's

JEU DE BOULES BIJ LE COCHONNET TE OOSTERHOUT 29 juni 2022

Woensdag 29 juni 2022 waren we met een mooi gezelschap van zeker 30 MKB Oosterhout leden te gast bij Jeu de Boules Vereniging Le Cochonnet in Oosterhout.
Zij zitten op een prachtige locatie op recreatieoord de Warande.
Na een korte introductie werd er door de leden fanatiek het mooie spelletje jeu de boules gespeeld. Er was zowel een prijs voor de winnaar als een aanmoedigingsprijs in de vorm van heerlijke fles bubbel verzorgd door MKB lid VinoPura. Daarna hebben we met nog een aantal late instromers erbij de avond voortgezet met een heerlijke BBQ verzorgd door MKB lid Vermeulen Catering.

Zowel de aanwezige leden als het bestuur kijkt terug op een heel geslaagd evenement. Het is altijd leuk om actief zijn met mede-ondernemers. Zo mochten we ook Coen Halters van KEK Promotionele Producten verwelkomen als gast.
Wil je er ook eens bij zijn, laat het ons dan zeker weten. 

CREATIEVE WORKSHOP  11 mei 2022

Afgelopen woensdag 11 mei mochten we als MKB leden genieten van een workshop avond verzorgd door Maarten de Bruin in Theater De Schelleboom.

Maarten vertelde in anderhalf uur over zijn bedrijf Begrijphet.nu en waarom het gebruik van illustraties zo belangrijk is voor een ondernemer.Ook gingen we als leden zelf aan de slag met een karikatuur en leerde we vooral waarnemen. Dit zorgde voor nogal wat hilariteit. Vervolgens vertelde Maarten over zijn online academie en Zakelijk tekenen en hoe je dit kan toepassen in je onderneming.Als verrassing werd er nog een Karikatuur verloot en Hans Keur was de gelukkige.
Na afloop kregen we een rondleiding en hoorde we de geschiedenis van dit toch wel bijzondere Theater.
Kortom het was weer een geslaagd evenement.
Met dank aan Hans Keur voor de foto's

ETEN BIJ MERLIJN 29 april 2022

Gezellig met de andere leden en partner eten bij Bistro Merlijn. Eindelijk mocht het weer!

Wat hebben we een gezellige avond gehad bij Bistro Merlijn en wat een mooi verhaal van Bas, hoe hij als horeca ondernemer de coronatijd is doorgekomen. We konden onder het genot van de heerlijkste gerechtjes weer eens gezellig als van ouds onder elkaar zijn en we merkte dat ons dit goed deed en vraagt om vervolg.

Algemene Leden Vergadering
15 maart 2022

15 maart waren we als MKB Oosterhout voor onze ALV te gast bij Robbe financiële raadgevers
Tijdens de Algemene Leden Vergadering werden onze nieuwe bestuursleden voorgesteld.
Maarten de Bruin (communicatie)
Ralph de Jong (ledencontacten, ledenwerving)
Joop van der Avoird (algemene zaken).
Ook namen we afscheid van aftredend bestuurslid:
Renate de Bats die voorheen de communicatie deed.

Na afloop van de ALV waren ook de genodigde welkom en kregen we een rondleiding door het pand van Robbe financiële raadgevers en vertelde Paul Robbe over het 50 jarig bestaan van dit prachtige familiebedrijf.
Het was fijn om na een lange periode elkaar weer eens live te ontmoeten.
We danken de familie Robbe voor hun gastvrijheid en de naborrel.