Evenementen

Verslag Bedrijfsbezoek bij Jos Gorisse op Woensdag 17 april 2024

Op 17 april was het MKB te gast bij Jos Gorisse. Met 31 aanmeldingen hadden we weer een flinke club voor deze rondleiding in het nieuwe bedrijfspand van
Jos Gorisse aan de Everdenberg in Oosterhout.

Er zijn 2 bedrijven gevestigd in dit mooie pand, te weten Jos Gorisse Douane Service en de wijnhandel Vino Pura.
Jos Gorisse B.V. is een zelfstandig adviesbureau voor vragen en actieve ondersteuning op het gebied van douanewetgeving en internationale handel.
De wijnhandel Vino Pura staat voor duurzame en bij voorkeur biologische wijn uit niet-overzeese gebieden.

Jos Gorisse en Lorenz Gerades namen ons mee voor dit culinaire reisje met een aangeklede wijnproeverij.

Frank van Gurp van Kitchen Staff had een voortreffelijk menu samengesteld en in combinatie met een selectie van heerlijke biologische wijnen, hebben we een top avond beleefd. 

 Met dank aan Jos Gorisse,
Lorenz Gerades en Frank van Gurp, die hebben hier een mooie avond georganiseerd.

Verslag ALV en Busselbezoek
26 maart 2024

Op 26-maart-2024 hield MKB Oosterhout haar Algemene Leden Vergadering, deze keer in Theater De Bussel.

De leden werden gastvrij ontvangen met een drankje en heerlijke broodjes van ons lid Vermeulen Catering.

Er was een hoge opkomst.
Naast de gebruikelijke plichtplegingen, is er onder meer afscheid genomen van de bestuursleden Ralph de Jong en Joop van der Avoird, die hartelijk zijn bedankt voor hun goede inzet en organisatie van een aantal evenementen.

Als nieuwe bestuursleden zijn benoemd Conny Michielsen-Broeders (secretaris) en Gwen van Alphen (algemeen bestuurslid). 

Na de ALV en een korte pauze in de foyer van de Bussel, hebben we een interessante rondleiding gekregen in De Bussel.  

Michael den Rooijen, hoofd horeca en evenementen, gaf een bevlogen toelichting over dit prachtige theater. 

We bezochten onder meer de artiesten-kleedkamers, het toneel in de grote en kleine zaal en de bijzondere bibliotheek.  

De Bussel heeft een afwisselend programma en wordt, in tegenstelling tot veel andere theaters, van maandag t/m zondag gebruikt. 

We mogen best trots zijn op dit mooie theater.

Na de rondleiding hebben we gezellig afgesloten met een netwerkborrel.

Ut Kabinet der Zotheid - 21 februari 2024

Op 21 februari waren wij te gast bij Carnavalsmuseum ‘Ut Kabinet der Zotheid’ aan het Basiliekplein 4 te Oosterhout, waar onze leden konden (na)genieten van het moois dat carnaval te bieden heeft. 

In het kader van ‘Ut Kabinet vertelt’ namen Gerard Oomen en Mattie Broekmans ons mee terug in de tijd.  Zij vertelden prachtige verhalen over het ontstaan van ‘Easterwood del Carnavallo’ en het latere ‘Kaaiendonk’.

Greetje van Buitenen van Soepeltjes zorgde voor de inwendige mens met heerlijke ragout en soep. En Hans Keur legde het evenement weer mooi vast op de gevoelige plaat.

Wij bedanken de eigenaresse van het carnavalsmuseum
Karin Mertens hartelijk voor de gastvrije ontvangst en deze heuglijke avond. 

Goed bezochte Nieuwjaarsborrel MKB op 17 januari 2024

Op 17 januari organiseerde MKB haar Nieuwjaarsborrel. Als locatie had MKB gekozen voor de nieuwe zaak Mace op de Markt.

35 leden hadden zich aangemeld en we werden ontvangen met een glaasje bubbels in deze trendy, prachtig ingerichte horecazaak.

De voorzitter Radha Mohabir heette iedereen van harte welkom en hield een Nieuwjaarstoespraak. Een terugblik op alle mooie MKB evenementen in 2023 én een vooruitblik op al het moois dat ons weer te wachten staat in 2024. Het bestuur van MKB heeft inmiddels volop plannen voor nieuwe evenementen waarvan de 1e op 21 februari plaatsvindt in het Carnavalsmuseum het Kabinet der Zotheid.

Er kon weer volop genetwerkt worden op deze Nieuwjaarsborrel onder het genot van een drankje en een aantal goed verzorgde hapjes. We kijken terug op een geslaagde avond en een mooie start van weer een nieuw MKB jaar.

Verslag Kerstdiner - Bij Rembrant - van 8 december 2023

Dit verenigingsjaar hebben wij goed en in stijl afgesloten met een feestelijk diner.  
Op vrijdag 8 december waren onze leden met hun partner uitgenodigd voor ons eindejaarsevenement bij Brasserie Rembrandt. De opkomst was verrassend nog hoger dan het aantal aanmeldingen. Gelukkig was onze gastheer flexibel en na de ontvangst vond iedereen een plekje aan een van de mooi gedekte tafels.
Na een welkomstwoord van onze voorzitter Radha Mohabir bleek dat de kok een mooi pallet met een sensatie van smaken had samengesteld. Per gang werd er gewisseld van tafel. Onze leden en gasten konden die avond dan ook genieten van heerlijk eten, de gezellige sfeer en goed gezelschap.

Als extra verrassing werd het evenement omlijst door goochelaar Stan, die ons verwonderde met zijn vingervlugge, onnavolgbare en razendsnelle magie.
Wij bedankten Brasserie Rembrandt, Stan en onze leden voor een zeer geslaagd evenement.

Fijne feestdagen en de beste wensen voor 2024!

Verslag FotoWorkshop - Bij Hans Keur - van 16 november 2023

16 november hadden wij een bedrijfsbezoek bij Hans Keur.
Het was een gezellige en leerzame avond met een onverwachte wending! We hebben een aantal leden erbij, die nu als officieel lid aanwezig waren: Greetje van Buitenen, die ook het heerlijke eten verzorgde. Bo Helsloot van Scope Shooting en Jacqueline Verstappen van de Gemeente Oosterhout, die ook de mogelijk hadden om zich voor te stellen. Daarna kwam de verrassing.
Dit jaar zet de Gemeente Oosterhout ondernemers in het zonnetje die vrijwillig een extra bijdrage leveren door zich in te zetten voor een stichting en/ of vereniging voor ondernemers. Jacqueline Verstappen zette voorzitter van MKB Regio Oosterhout Radha Mohabir in het zonnetje voor haar lef en doorzettingsvermogen en omdat zij zich inzet voor andere ondernemers en verenigingen.
Het was een leuke avond. We hebben veel geleerd over de houding op een foto en hoe het licht een rol speelt. Er zijn een aantal leden door andere leden op de foto gezet.
De workshop was erg interessant en aan het einde is er een leuke groepsfoto gemaakt.

Bedrijfsbezoek Bayens
24 oktober 2023

Op 24 oktober waren we te gast bij een van onze leden,
Bayens Mechanisatie aan het Innovatiepark in Oosterhout.
MKB was goed vertegenwoordigd met 26 leden!
Om 18.00 uur is de inloop met een heerlijk broodje en om 18.45 uur start de presentatie door Mark Bayens.

Mark vertelt op een bevlogen manier over de lange historie van het familiebedrijf Bayens Mechanisatie. Halverwege de 19e eeuw is het bedrijf als smid gestart aan de Herweg en verleent hij hand- en spandiensten aan de boeren in de omgeving.
Het bedrijf gaat steeds over van vader op zoon en groeit enorm. Het is inmiddels een groot bedrijf dat handelt in traktoren en landbouwmachines.  Firma Bayens is altijd met de tijd meegegaan en eind jaren 90 verrijzen de eerste plannen om te gaan verhuizen naar Weststad. 
Op de nieuwe locatie is het bedrijf uitgegroeid en richt zich niet meer alleen op  landbouwmechanisatie, maar ook op grondverzet, tuin en park en industrie. 

Na de presentatie krijgen we een boeiende rondleiding en sluiten we de indrukwekkende avond af met een gezellige borrel en hapjes.

We bedankten firma Bayens voor hun gastvrije ontvangst en we kunnen we terugzien op een interessante, gezellige netwerkavond.

Verslag Eat & Meet
van 
27 september 2023

Op 27 september vond de populaire Eat & Meet avond van MKB Oosterhout plaats.Veel van onze leden en ook 9 introducées hebben hieraan deelgenomen.
Na een welkomstwoord van onze voorzitter Radha Mohabir, werd het gezelschap in 3 groepen verdeeld en naar de 3 deelnemende restaurants geleid.
Rondom het nuttigen van de gerechten konden de leden en introducées zich voorstellen en elkaar vertellen over o.a. hun bedrijfsactiviteiten. Na iedere gang werd gewisseld van restaurant en samenstelling van de tafelgenoten, zodat er met veel verschillende mensen gesproken kon worden.

Onze complimenten voor de deelnemende restaurants Eetbar MarktzichtLa Cantina en El Toro Negro.
De gerechten waren allemaal van een uitstekende kwaliteit en werden goed getimed en vlot opgediend.
We hebben deze avond feestelijk afgesloten bij Café De Apotheek.

MKB Oosterhout kijkt terug op een zeer gezellige en geslaagde avond!

Verslag Jubileum 23 juni 2023

Van uitstel kwam geen afstel.

Een paar jaar geleden gooide Corona roet in het eten om het 30-jarig bestaan van MKB Oosterhout goed te vieren. We wilden het echter niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom hebben we besloten om nu ons 33 1/3 jubileum te vieren.

We waren te gast bij ’t Klosterke in Den Hout. Zo dichtbij en zo’n verrassend leuke locatie met een prachtig terras met overkapping achter het fraaie pand. De weergoden waren ons goed gezind, het was een heerlijke zomeravond. Waar de mensen van ’t Klosterke zorgden voor voldoende lekkere drankjes, hadden de mensen van Vermeulen Catering hun best gedaan op heerlijk eten in de vorm van een diversiteit van kleine gerechtjes.

In random samengestelde teams barstte de stijd los tijdens de pubquiz met als beloning voor de top 3 heerlijke kaneelstokken van Holland Foodz. Toen het wat begon te schemeren pakte de DJ de regie over en hij kreeg een groot deel van de aanwezigen lekker aan het dansen.

Voldaan keerde iedereen aan het eind van de avond huiswaarts en wij als bestuur waren zeker ook heel tevreden.
Dank aan alle leden en oud-leden die erbij waren en een bijzonder woord van dank aan wethouder Dees Melsen voor zijn aanwezigheid.

Foto's van Hans keur en leden 

Verslag Netwerk rondvaart door de Biesbosch
met de nieuwste aanwinst van de Zilvermeeuw,
de duurzame, elektrische Z9 - van 
10 Mei 2023

Op 10 mei 2023 heeft MKB regio Oosterhout weer een succesvolle netwerk activiteit georganiseerd, samen met de ondernemersverenigingen VOG, BCA, BND en Vecoo.
Met totaal 185 ondernemers van de 5 ondernemersverenigingen hebben wij vanaf de zilvermeeuwsteiger in Drimmelen een rondvaart gemaakt op de nieuwste aanwinst van de Zilvermeeuw-familie: de duurzame, elektrische Z9. De sfeer tijdens de rondvaart was informeel een gezellig. Er was volop gelegenheid om bij te praten en te netwerken en we hebben kunnen we genieten van een uitstekend walking dinner. Met musicale omlijsting door een DJ en uitzicht op het mooie natuurgebied van de Biesbosch. Ook was gezorgd voor luxe vervoer naar Drimmelen en terug.Bedankt Adriaan Schuller voor de gastvrijheid en goede zorgen. Het is een ontzettend mooie boot en alles was tot in de puntjes verzorgd. Dank ook aan de andere ondernemersverenigingen voor deze prettige samenwerking. En Joeri van den Kieboom voor de foto's
Wat ons betreft is het voor herhaling vatbaar!

MKB actief! Padel & Wandelen
18 April 2023

Op dinsdag 18 april waren de weergoden ons goed gezind voor een avondje sportief bezig zijn! We werden erg gastvrij ontvangen bij tennis- en padelvereniging Stijdo in Oosterhout. Vermeulen Catering had gezorgd, dat er bij aankomst voor iedereen direct wat te eten was om een bodem te leggen voor de activiteiten. Daarna was het tijd om in actie te komen met padellen en wandelen.
Lisette Martens van Wandel+ Lisette heeft een groepje meegenomen door de wijk en de polder rondom het sportpark, waarbij ze met verassende oefeningen de groep een complete work-out heeft gegeven.
Padel Only nam ondertussen een mooie groep deelnemers mee in de basisbeginselen van het zeer populaire padel. Dat deze sport niet voor niets zo snel groeit bleek na afloop wel, want iedereen was erg enthousiast. Na afloop van de clinics was er dus genoeg over na te praten met nog een goede pastamaaltijd en een welverdiend drankje. Veel leden gaven ook aan dat het erg leuk was de andere leden te leren kennen tijdens een sportieve activiteit aangezien je dan mensen toch ook weer anders leert kennen.
We houden dit er dan ook zeker in!

Algemene Ledenvergadering MKB regio Oosterhout
28 Maart 2023 - bij IC10!

Voor de Ledenvergadering waren we dit jaar uitgenodigd bij IC10 in hun prachtige pand te Made! 
Het was een geslaagde avond waarbij we naast de nodige financiële inzichten terugkeken op een geslaagd afgelopen jaar.
Doordat we hogere kosten hebben gemaakt en ook komend jaar de kosten zullen stijgen in verband met de inflatie denkt het bestuur na over contributieverhoging. Tevens wordt nagedacht over differentiatie van lidmaatschap.
Toch voor dit jaar nog geen wijzigingen in lidmaatschappen of contributie.

Na de ALV worden de introducees toegelaten en geven Pim Meesters van IC10 en Paul Benschop van Geerts een lezing over cyberveiligheid en de mogelijkheid voor ondernemers om zich hiertegen te verzekeren.

Al met al een zeer geslaagde avond waarbij we hebben geleerd hoe we ons kunnen beveiligen tegen cybercriminaliteit en kennis mochten maken met de introducees.

Pauline Buth van Colorbomb
Patrick van Vugt van Three P Coffee
en Antoine van Meggelen van Fortune Coffee

Nieuwjaarsborrel MKB regio Oosterhout
26 januari 2023
Woods!

Het verenigingsjaar 2023 zijn we goed begonnen met een mooie bijeenkomst bij een van onze leden: Brasserie Woods. 

Zoals onze voorzitter in haar nieuwjaarstoespraak heeft aangehaald, wordt 2023 een bijzonder jaar voor onze vereniging: een jubileumjaar! Daarbij horen mooie evenementen. Let dus op de berichtgeving! 

Jubileumevenement
Aan onze leden is gevraagd om te helpen bij de organisatie van een jubileumevenement. Enkele leden hebben zich al aangemeld voor de organisatie en er zijn goede ideeën besproken. Als u betrokken wil zijn bij de organisatie van dit jubileumevenement, dan kunt u zich aanmelden via secretaris@mkboosterhout.nl.

 Onze vereniging is ook weer twee leden rijker: Malu Verwijmeren (Periglass by Peridesign) en Bernardine De Laat (o.a. Hip en Sfeervol Wonen). Zij hebben zich hebben tijdens de bijeenkomst voorgesteld.